snygg eller ful ?!


såhär ligger det till. hemma hos mig har jag en snyggspegel och en fulspegel.
 i snyggspegeln är man smal, snygg och har fin hy. i fulspegeln är man tjock, ful och har dålig hy. oftast väljer jag därför att alltid titta mig i snyggspegeln, som en liten kick för självförtroendet.
däremot är jag rädd att det är fulspegeln som faktiskt återger den rätta spegelbilden, så därför måste jag tvärkolla i den ibland bara för att veta hur jag egentligen ser ut om jag ska någonstans.
ja, det var väl som det jag ville ha sagt egentligen.

imorgon är den gamla lägenheten borta för gott, förhoppningsvis. den ska bara besiktas först och de borde inte vara nåt större problem. men jag är ändå rädd att det ska finnas nån dold vattenskada som vi måste betala typ en miljon för, eller att kylen och frysen ska gå sönder i natt så att vi typ måste köpa nya sånna. eller att lägenheten brinner ner innan köpet gått igenom så vi inte kan sälja den ens. eller att al-qaida typ kommer och bombar den!!!!!. ja ni fattar... dessutom lyckades jag bryta sönder ett av fönstrena när jag skulle torka dem (!) och jag försökte laga det så gott jag kunde så jag hoppas att dom inte märker det.

nu är jag trött och ska sova.

friday

herregud vad slut jag är!! först har jag städat i gamla lägenheten hela jävla dagen, sen cyklade jag direkt och tränade, och sedan hem och börja bära kartonger till förrådet. nu sitter jag här och ska försöka orka ta mig till duschen. det är typ en meter så det är väl inte så jobbigt, och dessutom luktar jag väldigt äckligt så det är ju liksom ett måste.

något annat som är äckligt är att våran lärare, som jag skrev om i förra inlägget, har skickat med oss maggotar (maggots?) eller vad fan det nu heter hem. 5 st var har vi fått och vi ska observera vad som händer med dem och rita hur dom ser ut dag efter dag. jag har sagt att jag skulle vilja ha ett husdjur nu när jag bor själv, men det var inte direkt det här jag hade i åtanke då. vad händer om dom rymmer?? om dom helt plötsligt ligger bland frukostflingorna på morgonen eller på huvudkudden när jag ska gå och lägga mig? HUVVA! må dom förpuppa sig eller dö så fort som möjligt!!

nu ska jag släpa mig in i duschen och vänta på att den här tösen ska komma så ska vi väl sitta och snacka lite skit resten av kvällen!

förlåt

förlåt att min blogg är typ världens tråkigaste just nu. men jag har som varken tid eller lust att skriva nåt känns de som. så fort jag tagit hit min kamera ska ni få se bilder på lägenheten iaf.

inatt drömde jag att jag var med i en tävling där den som var vaken längst skulle vinna en plasma tv. jag hade redan vunnit en kryssning till paris men ville vinna den där tv:n också. alla som var med i tävlingen hade fått 4 sömntabletter var, så det var svårt att hålla sig vaken. jag minns inte vem som vann men jag hoppas att det var jag.

igår på bussen såg jag världens största skor. som satt på världen största fötter. på en helt vanlig kille, tror jag.
dom var så stora att de två timmarna jag spenderade i bussen satt jag nästan enbart och stirrade på dom.
sedan försökte jag diskret att hålla upp min fot bredvid hans bara för att jämföra liksom, för jag tror mina var ungefär hälften så stora. men då såg han typ sur ut så jag fick som avbryta det.
men jag skulle gissa att han hade typ över 50 i storlek. om man nu kan ha det?


våran lärare vi har just nu är förövrigt helt knäpp, eller vad säger ni om detta samtal som utspelade sig i klassrummet: ( Läraren =L)

L: Hålet där hönorna kissar och bajsar och värper och blir befruktade i kallas för KLOAK. Är det nån som har tittat på en hönas kloak riktigt noga nån gång?
Klassen: Näää.. ?
L: Är det nån som har disikerat en höna?
Klassen: Nää..?
L (entusiastiskt) : Om ni vill kan jag ta med en gammal höna som vi kan disikera nästa gång!!!

KUL?


flytt

ja nu har jag snart flyttat klart faktiskt... hitills har jag gjort dessa konstaterandet:

- min nya lägenhet är ungefär lika stor som toaletten där jag bodde tidigare.
- det är omöjligt att rymma allt i köksskåpen. när jag äntligen hade lyckats trycka in det mesta, upptäcker jag att det inte finns något skafferi, ett av skåpen som redan är fullproppat med saker måste jag alltså ha till skafferi.
- ingen av mina favoritsaker (köksbordet, stolarna, korgfotöljen, mattorna) ryms. om jag inte kapar dem på mitten dvs.
- man hör när grannarna spelar musik. när de pratar, när de duschar, när de skiter och när de ligger med varandra.
- det är hundra grader här inne nu, när det typ är vinter. hur många grader kommer det då att vara i sommar?
- lägenheten är typ byggd för dvärgar.
- kom hit allihopa så kan vi leka inte-röra-mark. det blir lätt för de finns typ ingen golvyta där de inte står nåt. jag har tryckt in så mycket av mina saker som  möjligt.

nu kanske jag låter lite negativ. men jag trivs faktiskt ganska bra redan. och det blir så fint och mysigt och jättebra tillslut tror jag.


gud i love you!!

GUD eller vem fan det är som fixar vädret - I LOVE YOU!! hur härligt har det inte varit idag! jag har suttit på altanen i bara linne och pluggat (solat) och typ svettats ihjäl och bara njutit.image107

fräknarna har förökat sig drastiskt kan jag säga er, var ska detta sluta?
förr sa alltid mamma: du ska vara glad att du har fräknar istället för finnar. men just nu känns de som att jag hellre har finnar fulla ansiktet, då kan man iaf prova olika krämer för att få bort dom, och klämma på dom och annat kul. fräknarna går ju fan inte ta bort, dom får man leva med, resten av livet!!

och om ni undrar vad boken som jag sitter och läser på bilden handlar om så har jag ingen jävla aning. men jag har ändå läst hela idag. eller läst samtidigt som jag solade. och man måste ju som blunda när man solar. jaja.

shopping lönar sig!

å vad jag älskar H&M just nu!! fattig som jag är denna månad har jag slitit mitt hår över att jag inte har kunnat shoppat så mycket som jag önskat. men vad dimper ner i brevlådan idag om inte detta!


så nu fick jag 200 kr att shoppa på H&M för GRATIS! + att jag fick 50 kr av dem förra veckan. det kunde inte ha kommit mer lägligt kan jag säga...

sen att jag handlat för så där mycket på bara H&M under mindre än ett år är väl lite skrämmande..... hm...

är jag ensam?

alltså jag har länge funderat på en grej, och om jag är ensam om att göra denna grejen.
det är lite pinsamt men så här ligger det till: varje gång jag går förbi en människa som typ ser sjuk/gammal/äcklig/konstig ut, så håller jag andan. jag håller andan allt vad jag kan tills att dom har gått ungefär 5 meter bort från mig. då kan jag andas som vanligt igen. jag vet inte varför jag gör det men det är som att jag tror att jag kommer bli sjuk/gammal/äcklig/konstig(are) om jag andas in typ vindpusten från dom, eller ännu värre, om jag andas in luften dom andas ut.
det värsta är om man möter ett helt gäng med sjuka/gamla/äckliga/konstiga. för då måste jag ju hålla andan jättelänge så att jag nästan håller på att svimma.

är det här nåt slags sjukligt beteende jag håller på med eller? borde jag söka hjälp? finns det nån där ute som lider av samma problem?

jävlar vilken bekännelse jag har gjort här. det här är typ en av mina hemligheter egentligen som jag inte tänkte berätta för nån. men nu har jag visst gjort det just.

dålig kombo

dålig komination:

att titta på top model, och samtidigt trycka i sig chokladbollar, chips och mackor.




censurerad?

ibland känns de som jag censurerar min blogg lite. eller att jag inte kan skriva riktigt vad jag vill. för mamma läser den ju. hon kunde ju få dåndimpen annars. dåndimpen det är mitt nya favoritord.

jag kan ju exempelvis inte lägga ut sånna här bilder:

image104

men det är ju faktiskt upp till var och en vad man väljer att fokusera på på bilden.

HAHA

gårdagens roligaste: så här såg min sko ut när jag skulle ta på mig den:
image102

jag och johanna dog typ av skratt. sulan hade typ gått sönder sen måste den ha böjts upp på nått sätt jag vettefan.

tyvärr (?) glömde jag att fota min outfit men här ser ni en del av den iaf: (ni kan ju bortse från hur jag ser ut på kortet, jag skulle typ låtsas att jag hade en vän ) det är iaf ett linne och till den hade jag en svart kjol. alltså jag vet inte varför jag skriver detta egentligen för vem bryr sig??? jag är nog kanske lite full fortfarande.

image103

SOL!

jag tror vädret har lyssnat på mig trots allt.. så himla härligt det har varit idag!!!
först tog jag en promenad på 2 timmar, ja ni läste rätt, och nej, jag är inte sjuk på något sätt. däremot gick jag vilse som fan så det kan ha haft inverkan på promenadens längd faktiskt.
sen har jag suttit på altanen och solat lite, vilket har resulterat i sisådär 2000 nya fräknar!! VARFÖR kan man inte få bli brun istället?!! jag funderar på att försöka mig på en ny teknik, om jag solar tillräckligt mycket kanske jag får så många fräknar så dom täcker HELA ansiktet, och då borde jag ju se brun ut, eftersom fräknarna är ju bruna. smart va?? det blir mitt nya expriment.

ikväll blir det partaj. om ni har (o)tur  får ni se vad jag ska ha på mig sen. om jag kan bestämma mig nångång vill säga.

normal?

ibland känner man att man kanske är rätt så normal trots allt.
jag kände mig iaf väldigt normal idag när jag cyklade förbi en alkis på stan. han stod nämligen och pratade med den här statyn "hjorten" ni vet. han pratade med den och strök den över nosen. i andra handen hade han en ölburk, kanske skulle han bjuda hjorten på lite?

då kände jag mig som sagt rätt normal. och kanske också lite lyckligt lottad. jag har iaf riktiga personer att prata med.

däremot känner jag att jag måste gå och borsta tänderna nu. skulle spraya mig med lite brun-utan-sol men det känns som det mesta verkar ha hamnat i munnen. MUMS! hoppas jag inte får bruna tänder och tunga nu???

manikyr?

jag har gjort manikyr på mig själv idag. eller heter det predikyr? jag lär mig aldrig vad som är vad.
helst av allt skulle man ju vilja gå till ett proffs och få sina naglar fixade, men är man fattig student så är man.
jag tycker ändå det blev ganska fint. tur att man har raka fingrar förövrigt! (inte)

image101


image100

SERIÖST!!!!

alltså denna dagen! det är som ett stort skämt nästan!!! jag förstår om ni börjar bli less att höra om mig och min cykel och allt vad vi pysslar med men detta måste jag bara berätta! föreställ er detta:
det är morgon, typ snöstorm, jag kommer cyklandes på väg till busstationen. självklart har dom inte plogat gång-och cykelvägen utan de är typ 1 m snö där. seriöst?? att köra fram och tillbaka 17 gånger med den där traktorn utanför mitt fönster klockan 5 på morgonen det går bra, men inte fan kan dom ploga där det behövs.
ja iaf, JAG plogar typ hela cykelvägen fram till stan med min CYKEL samtidigt som jag skriker den ena svordomen efter den andra.  jag tror aldrig jag har varit så arg i hela mitt liv! (ja,  kanske på nån domare nån gång, men iaf. )

när jag äntligen kommer fram till stan inser jag att jag måste cykla utav bara helvete om jag ska hinna med min buss eftersom den förmodigen kommer att åka iväg när som helst. så jag cyklar utav bara helvete helt enkelt och då självklart så KROCKAR jag med en annan cyklist. och det är ingen liten krock vill jag säga er, det är en riktig jävla fet-krock. men jag som har så bråttom hinner inte ens se hur de gick med killen jag typ just kört över ,utan hoppar nästan med cykeln över honom för att fortsätta mot bussen. som jag förövrigt hann med.

och INTE nog med detta, efter 2 timmars bussfärd till umeå, en timmes väntan där på att lektionen ska börja, kommer en gubbe och säger att lektionen/föreläsningen är inställd idag. så det är bara för mig att åka hem igen då. jag hade alltså lika gärna kunnat ligga i min varma säng hela dagen och ätit kakor, istället för att ploga cykelvägar och köra över folk. TJOHOOOO!

det går framåt...

nu har vi fått handpenningen på vårat radhus så det är snart sålt.. det känns jätteskönt för nu kan man kanske äntligen börja leva igen och gå vidare.
jag har också köpt en lägenhet som jag snart får flytta in i
och en ny soffa, en ny tv-bänk
och idag kom mina tapeter som ska bli en fondvägg, den ser ut såhär:
image98

men det ska alltså bara vara en vägg. jag valde ljusa tapeter för jag tror min lilla etta kommer att kännas strörre då. men det kommer nog ändå bli en omställning att flytta från en fyra med två våningar till en liten etta.
till veckan ska jag kika på tapeter till köket och hallen.

det jag undrar mest är hur jag ska klara av att bo själv. jag är mörkrädd som fan t ex. sen kan jag typ inte öppna nån förpackning av nåt slag utan det har peter jämt fått hjälpa mig med. sen kommer jag typ inte att ta mig någonstans för jag har ingen bil längre.
 sen vad gör man om det blir nåt fel på datorn eller om det går en propp?
jag är iaf bra på att hammra och spika. om det nu skulle behövas. jag tror nog att jag kommer klara mig ganska bra ändå. för jag har världens bästa familj och världens bästa vänner:

image99
här är jag och dom för typ 100 år sen.

sådärja.

image97

jävla väder.

alltså kan vädret typ BESTÄMMA sig vad det vill eller? snacka om beslutsångest, ena stunden är det strålande sol och skitvarmt, sen typ ösregn, och nu typ snöstorm. jag ställer gärna upp och hjälper till om det är så jävla svårt att välja ETT väder. det är lite svårt att välja hur man ska klä sig nämligen, som det ser ut nu får man typ gå ut i bikini, stövlar, mössa och vantar, bara för att vara förberedd för alla väder som verkar dyka upp per dag.

i morse skulle ni ha varit vakna vid 6-tiden och sett mig cykla till stan. mitt bakre cykeldäck har nämligen punktering så det är ingen luft i det. det gick inte så jättebra att ta sig fram utan cykeln hoppade som mest omkring, det såg nog väldigt roligt ut. jag var lite småirriterad. och svettig.

nä nu ska jag sätta mig och läsa min 600 sidor tjocka bok om kemi och fysik, som är på engelska. det ska verkligen bli kul. jag gissar att det kommer att ta högst 7 minuter innan jag tänder eld på bokjäveln. vad tror ni?


trevlig vecka (!?)

om jag typ aldrig bloggar så är det för att jag började en ny kurs i måndags och är i umeå typ 24 timmar om dygnet.
min nya kurs är verkligen en favorit värd att nämnas lite mer känner jag, i veckan har jag bland annat:

- blivit tvingad att köpa en bok på 600 sidor, om fysik och kemi, på engelska, för drygt 700 spänn.
- gått skola till 12 på natten för att vi skulle titta på stjärnor och planeter. men det var mulet så vi fick sitta och lyssna på en gubbe som aldrig ville sluta prata istället.
- sist men inte minst: idag har vi varit på reningsverket och sett på bajs och kiss och lite annat smått och gott. ljuvlig doft där vill jag säga! mycket intressant att se de små bajskorvarna guppa omkring från rum till rum.

nä, man får försöka tänka positivt.. jag har ju bara 9 veckor kvar av kursen. tjohoooo

RSS 2.0