igår..

igår var jag förbi josse en sväng och vi tjattrade en massa och åt jättegod kladdkaka. sen berättade hon att deras barnvagn hade kommit så då följde jag henne och hämtade den. hon behövde ju som en stark pålitlig person för att kunna lyfta in den i bilen så jag kände mig väl anpassad för det uppdraget.
barnvagnen var jättefin och guuud vad jag längtar till deras lilla knodd kommer ut, då kommer jag typ att bo där. men de behöver ni ju inte säga till josse.

sen påbörjade jag mitt nya, nyttiga liv med att göra grönsakssoppa till middag. och tro det eller ej men peder tyckte faktiskt det var gott, eller så är han jävligt bra på att hålla masken helt enkelt.

på kvällen for jag och hannah till edda för att simma lite. jag vet inte varför men jag har som utvecklat nån slags fobi mot badhus på senare år. det enda jag tänker på är allt detta snor, saliv, kiss, och gud vet vad som flyter omkring där i vattnet, och som jag sedan lyckas svälja i mig flera liter av. hur äckligt är det inte egentligen? så igår försökte jag simma med huvudet så långt ovanför vattenytan som möjligt, för att inte få i mig av detta vatten. och jag kan bara tänka mig hur lustigt de måste ha sett ut.

sedan färgade hannah mitt hår och jag somnade typ under tiden för jag var så himla trött efter simningen. man är fan inte van att röra på sig ska jag säga er.

här har ni färgen på håret ungefär, fast kortet är taget efter förra gången jag färgade:


dödssjuk?

vad är det med det manliga könet och förkylningar egentligen? så fort dom är de minsta snoriga eller känner av den minsta av huvudvärkar så är det som om det vore akuten nästa. som om stunden vore kommen helt enkelt.
peder har nu fått en liten förkylning (enligt mig) eller en dödlig influensa (enligt honom) och har legat och ojjat sig i natt.
jag undrar hur män skulle reagera om dom t ex fick känna på att ha riktiga menssmärtor? eller att föda barn?

eller är det nån där ute som har en pojkvän/fästman/man som faktiskt överlever en lätt förkylning utan klagomål om krämpor?

nu ska P faktiskt köpa en ny TV hit idag, för han tycker min är för liten, vilket han iofs har ganska rätt i. så eftersom han är så snäll så unnar jag honom faktiskt att klaga lite över sin "svåra sjukdomssituation". för jag tycker ju faktiskt om honom så mycket.  bara han är tyst när vi ska titta på TV sen.

hemavan

efter en lite väl låg sovmorgon har jag nu tagit tummen ur och lagt in bilderna från fjällen, så här har ni åtminstone några av dem.

            

sverige är ganska vackert ändå, om man tänker efter.

tapetserarn herself

gissa vad jag kom på att jag skulle göra imorse då?
jo, tapetsera köket.!
själv.
iklädd endast nattskjorta började jag slipa väggarna, skära till tapetvåder, och kleta tapetklister. 6 timmar senare var jag klar, stolt som fan.
okej att det är lite bubblor på en del ställen samt att mönsterpassningen inte är 100, men vaddå,..... vad mer kan man begära av en som aldrig tidigare tapetserat, som har världens sämsta tålamod, och som dessutom har en katt som nödvändigtvis ska följa varje rörelse man gör.

det blev iaf mycket bättre än tidigare, och det är väl huvudsaken?






jag tänkte nästan ta en bild på mig själv också stående framför mitt konstverk. men med tanke på att jag har svettats typ 100 liter idag, att jag har tapetklister över hela mig, samt fortfarande nattskjortan på mig, så låter jag nog bli.

imorgon kommer fjällbilderna, de vill ni väl inte missa?

stenen

här har ni den, stenen.
eller jag skulle hellre vilja kalla den "klippan" eller "berget"


och en jävligt stolt brud.

hemma igen!

då var man hemma på dirigentvägen igen, ganska skönt måste jag säga. man blir ju rentutsagt knäpp av fjäll-luften, det är sant!! man börjar drömma konstigt, man måste kissa typ 10 ggr i timmen, man skrattar åt allt, även sånt som är tråkigt, man börjar gilla tystnad, osv osv.

men vi har iaf haft det hur bra som helst, och jag är typ nykärare än nånsin ska ni veta.

däremot har jag gått upp typ 10 kg. detta måste jag göra något åt, helt klart!

bilder får ni i morgon, här kommer två av resans roligaste citat:

på fjället
emma: hör du hur tyst det är...
peder: mmm, visst är det skönt?
emma: joo.. men jävligt tyst alltså.
5 minuter senare:
emma: FAN, vad tyst det är. det känns typ som att jag dött!

i bilen på väg hem
emma: de blir ju att ta en låång promenad när jag kommer hem. jag har ju bara ätit och inte rört mig ett skit på 5 dagar.
peder: (tröstande) joo men gumman du har ju varit jätteduktig. du klättrade ju uppför den där stenen minns du?
emma: ja just ja. ja de gjorde jag ju. och det var faktiskt ganska svårt.

tillägg: det var typ världens minsta sten som jag kämpade i sinne för att ta mig upp på. sen blev jag skitnöjd och tvingade peder att ta typ 20 kort på mig när jag stod på den.


trött, irriterad och svettig.

ja, rubriken säger i detta fallet allt. om 2 timmar åker vi till hemavan och någon (jag) kom på att jag måste hinna tvätta, packa och städa lägenheten innan dess. dessutom duscha, göra pannkaka och renbädda.
vad fan hände med semestern?

för att få mig på ännu sämre humör har grannen bestämt sig för att renovera hela lägenheten just idag, och det låter som att en slagborr är på väg att borra igenom till min lägenhet när som helst. och är det inte en slagborr så är det ljudet av en slipmaskin eller en såg eller fan själv. jag blir G A L E N.

men som sagt snart åker vi, och i hemavan är det förhoppningsvis lugnt och skönt.
bilder utlovas när jag kommer hem, om jag inte har gått vilse på nån fjälltopp någonstans...

hemma hos mig

här kommer lite bilder från min lilla etta nu när den snart börjar vara klar. taget med mobilkamera därav den kassa kvallan. bilder från köket får ni se sen för de håller på att ska tapetseras om.












bakning och bäbisar

jahapp, så har redan en vecka av lediheten förlöpt eller hur fan man säger. inte har man åstadkommit direkt mycket heller, men det kanske är det som är meningen? har iaf bakat en hel del inför födelsedagen (det är typ en månad kvar, men ändå...) och kokat lite sylt. hemmafruigt värre!!

i torsdags träffade jag josse och i fredags jenny, de är båda gravida så jag spådde dem båda om vilket kön de skulle bli på barnen. josse skulle få en tjej och jenny en kille, så nu återstår det att se om jag har rätt, men de tror jag fan.
hur mysigt var det inte förresten med deras tjocka magar? det och allt babysnack gjorde ju inte direkt att man blev mindre sugen på en liten... men, man får väl snällt vänta i typ 100 år till... !

idag sov jag till 12 och det kändes välbehövligt som fan. det regnar ute i dag också så de blir väl att göra ingenting även denna dag. igår höll jag förresten på att skära av mig ett finger när jag skulle göra mat. fuck-you-fingret dessutom. kunde ha blivit en dyrbar förlust.

sommaren är kort

idag har det regnat hela dagen. man blir som småsur av regnet.
nu har jag bakat bullar iaf, det är ju alltid nåt.
det känns typ som att sommaren är över nu faktiskt, typiskt när jag just har blivit ledig!
här är lite bilder på vad jag hunnit göra i sommar trots allt : (förutom att jobbat häcken av mig alltså.)

varit i min älskade stuga:






campat i övik/höga kusten: (fråga inte vad jag gör på bilden men)






matat ett får: (eller ett lamm eller vad det är)



"tatuerat" peder (det är bland annat en gris, en fruktskål och en orm om det inte syns)



druckit alkohol och kämpat i sinne för att få en solbränna tillsammans med hannah.




 och gosat med min älskling såklart.



doris



men visst är hon söt? ibland. typ när hon ligger där, stilla.


återkomsten?

kanske är det här den stora återkomsten ni alla har väntat på ! jag blev som sugen att blogga igen, helt enkelt.
eller snarare, jag är nu ledig i tre veckor och inte har nåt att göra på dagarna.
idag var jag ut och plockade blåbär, till exempel. det säger det mesta.
så nu har jag gjort blåbärsmuffins, och kommer att skita blått resten av veckan.

och jag har en katt nu, doris heter hon.

och jag är kär som aldrig förr, och lycklig så in i helvete.

tänk att en enda person kan göra så att alla bekymmer och probem bara försvinner, och man bara går runt med stort fånigt leende hela dagarna.

RSS 2.0