jul

jul i ursviken....

   

och i vallen...  
   


jag lever.

julmaten är uppäten, paketen öppnade, och jultomten bortom synhåll. julhysterin börjar ha lagt sig och jag tänkte väl som mest meddela att jag faktiskt lever, även om bloggen varit rätt så död på sista tiden.

igår blev det utgång som inte riktigt var planerad men ändå jättekul. det var längesen jag festade överhuvudtaget så man blev typ fnissig och rund under fötterna  bara genom att titta på cideretiketten, typ.
 


en av oss verkar ha varit lite mer dragen igår...??

ändå är det jag som mår sämst idag. jävligt orättvist.

imorgon är det jobb som gäller och sedan bär det av till hemavan. jag har köpt ett par nya, rosa, jävligt heta, snowboardglasögon, så jag säger bara en sak: se upp i backen!!!!




ishalka

det är så jävla halkigt!!
& jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag tror fanimej att jag ska investera ett par bråddar eller vad de heter. hur töntigt och 70+ de än må vara.

eller så blir det ett par skridskor.

eller en personlig traktorchaufför som kan sanda framför mig vart jag än går.

idag har jag ramlat typ 18 gånger och dessutom har jag haft sisådär 10 liter vatten i vardera sko. i love this weather.

tisdag

jasi, idag har det inte hänt mycket.

- jag har varit i umeå. i bussen på vägen hem var det nåt fel på elementen så dom gick på max. det var typ hundra grader i bussen och man ville typ klä av sig naken och basta.

- jag har ätit typ 28 pepparkakor och 17 saffransskorpor. raaap. (men jag ska ju träna ikväll så det är luuugnt!)

- A:et på mitt tangentbord har typ gott sönder. frågan är om det är smulorna från pepparkakorna eller från skorporna som åkt ner dit och förstört.

-grannen har skaffat singstar disney och även singstar ABBA. kul för han. mindre kul för oss som har lyssnat på "en helt ny vääääärld" i 3 timmar nu.

- idag har jag även fått jullov. det inleder jag glatt med jobb onsdag torsdag fredag lördag. ledig får man väl vara i nästa liv gissar jag,

julförstöraren

Julgranen är uppsatt. men som ni kanske ser på bilden ligger det ett litet hot mot julfriden, eller framförallt mot julgranen där under den. hon heter doris, och hon är ute efter att förstöra.

hennes favoritsysselsättning den senaste tiden har varit att äta julgransglitter, leka med julgransbollar, och hoppa i sinne för att försöka slita ner julgransstjärnan.

till en början använde vi oss av en blomspruta för att spruta på henne varenda gång hon var i närheten. detta fungerade ett tag tills hon helt enkelt tyckte att det var värt att bli lite blöt, bara hon fick käka lite fejk-julgransbarr.
men NU har vi kommit på den ultimata idén för att få henne att hålla sig borta därifrån. minns ni att jag skrev om hur rädd hon blev när jag tog fram gitarren och började spela? så fort hon närmar sig julgranen tar jag numer bara ett ackord eller två och hon springer därifrån illa kvickt. om hon nån gång inte går därfirån direkt är det bara att jag börjar sjunga lite också till spelandet så lovar jag er att hon är under sängen inom 2 sekunder.


fan vad smart jag är.

omtänksamhet.

peder verkar tro att jag är typ 4 år. eller så är han bara ganska omtänksam.
idag, just innan jag skulle fara och handla:

p: - har du kissat nu innan du far då?
e: eeeh, jaa, vaddåda?
p: jamen du brukar ju jämt bli så kissnödig när du är och handlar.


helgen

världens tråkigaste inlägg om vad som har hänt i helgen:

fredag: (det kanske inte räknas till helgen iofs?) var christoffer och madde här och vi såg idol och spelade spel, kampen mellan kvinna och man. det visade sig att kvinnorna var det smartare könet och det var de väl ingen som blev direkt förvånad över.

lördag: jobbade 13-17, sen blev det hockey, har dock förträngt slutresultatet. sen for vi till janina och jocke och spelade spel. fan vilka spelnördar vi verkar ha blivit. iaf så spelade vi lika par leka bäst, jag och peder förlorade 3 gånger (jag vägrade sluta spela förrän vi hade vunnit) sen kollade vi på klockan och den var typ 2 på natten så vi insåg att vi kanske borde åka hem. peder fick nästan sova på soffan för det var helt klar hans fel att vi förlorade.

söndag: åkte till vallen för det årliga pepparkaksbaket. sedan hem för att jobba hela kvällen. och nu sitter jag här och äter skumtomtar så in i helvete.

en liten fundering

en sak som jag stör mig lite på:

förr i tiden (typ förra vintern) så hade folk max ett cykellyse på sin cykel när dom var ute och cyklade.
nuförtiden känns de som att det har spårat ur lite. jag vet inte om de är nån "pimp my bike" tävling här i stan men när folk är ute och cyklar har det följande på sig/cykeln:

*reflexväst
*cykellyse, med hel och halvljus
*extra cykellyse, gärna som blinkar i någon knallig färg
* 78 reflexer
*självlysande hjälm
*självlysande och blinkande trampor
*pannlampa

kanske är det bra för trafiksäkerheten, men för min del är det hellre en trafikfara när jag ser dom komma cyklandes (blinkandes)
är det ingen annan som har tänkt på detta?

yees!

har varit på jakt efter ett par "uggs" eftersom mina så kallade vinterskor jag köpte i början av november blir sjöblöta inuti efter att jag gått typ 3 meter i dom. bra kvalla!
ja, iaf så har jag letat överallt för att hitta ett par i pra prisklass, och dom här från ellos har varit favoriterna:


men dom har varit slut på lagret jättelänge. men idag, så bara fanns dom där! och jag hade rabatt dessutom! och dom är hemma hos mig före jul! tjohoo!

RSS 2.0